Aanbieding!

Explosion 2/5

 500,00

Kunstenaar: Arjen van Arendonk
Jaar: 2021
Techniek: Siliconen op doek
Afmeting: 20 x 20 cm
Oplage: 5
Prijs: € 500,-

 

1 op voorraad

Beschrijving

Sinds 2010 werkt  van Arendonk behalve met acryl ook met siliconen die hij op de stof aanbrengt.  Van Arendonk dekt delen af, spaart motieven uit en voegt motieven toe. De siliconen vermengt met kleurpigmenten geven een prachtig drie dimensionaal effect.  De siliconen stellen hem in staat om het spel van afdekken en transparantie nog verfijnder toe te passen. Een recente ontwikkeling is het gebruik van borduurwerk in zijn schilderijen. Het borduurwerk sluit naadloos aan bij de thematiek.

Het repeterende patroon van de stof boeit hem, maar juist door zijn persoonlijke verf-en siliconentoets, doorbreekt hij de strakke regelmaat. De hand van de schilder blijft bij naderende beschouwing altijd zichtbaar. Het industriële motief wordt als het ware geïsoleerd en uit zijn context tot kunstwerk verheven.

Toch keert Van Arendonk zich niet tegen het industriële karakter van de stof. De motieven hebben voor hem ook iets aantrekkelijks, zij verwijzen naar weelde, overvloed, sensualiteit.  Hij kiest dan ook niet zomaar voor een stof, maar zoekt lang naar mooie, technisch knap uitgevoerde stoffen. Zij zijn immers niet louter de drager van zijn schilderijen maar zijn ook de aanleiding om de stof verder te bewerken, er een extra dimensie aan te geven.  Juist die rijke wisselwerking tussen kunst en vormgeving maakt het werk van Arjan van Arendonk interessant.

    Uw naam (verplicht)

    Uw e-mail (verplicht)

    Uw telefoonnummer

    Onderwerp (verplicht)

    Uw bericht